Kiedy nadchodzi, delektujemy się każdym kęsem, ważymy w dłoni lampkę doskonałego wina, próbując zatrzymać ten magiczny moment na dłużej. Wyczekane wakacje dobiegają jednak końca i z ociąganiem wracamy do rutyny dnia powszedniego, pokrzepieni wspomnieniami.
Choć następne wczasy dopiero za rok, to nie powód do zmartwień. Szukajcie a znajdziecie! A szukać daleko nie trzeba, ponieważ hiszpańskie klimaty zagościły w samym sercu Starego Miasta Warszawy.
…Bodega Pico Cuadro, bo tak nazywa się jedno z miejsc zajmujących się tradycyjną produkcją oryginalnego, hiszpańskiego wina, stanowi zalążek pięknej historii, opartej na przyjaźni z właścicielami winiarni. To nie lada inspiracja do wybornego przybliżania kropla w kroplę bogactwa tego kraju – wykwintnych win. Pasjonaci ceniący nader wszystko najwyższą jakość i najlepsze, sprawdzone składniki, to oni tworzą Pico Cuadro. Hiszpania słynie między innymi z wyśmienitych szynek, dlatego też doświadczeni kucharze wiedzą, co powinni podać swoim gościom, aby w pełni oddać tradycyjny smak i zapach zachowanych w pamięci smakołyków – szynka Jamon Iberico de Bellota jest tego świetnym przykładem.
Wielbicielom kuchni śródziemnomorskiej zaserwowane zostaną owoce morza, mięsnym smakoszom antrykot z czerwonego angusa, żądnym niezapomnianych wrażeń torreadorom podana zostanie Corrida, specjalność szefa kuchni – ogon byka!
Krakowskie Przedmieście 81, Warszawa
Swietny blog.
OdpowiedzUsuń